Bulgari, amore mio…

Lika bedrövad som jag känner mig när dåliga och/eller ointressanta smycken säljs alltför dyrt lika lycklig blir jag när folk betalar höga priser för riktigt bra grejer. De stora internationella auktionshusen informerar ofta om vem eller åtminstone varifrån köparen kommer när de redogör för sina auktionsresultat och detta var också fallet när ett riktigt coolt garnityr från Bulgari såldes hos Christies i London i veckan. Vinnaren som köparen faktiskt rättmätigt här kan kallas bor tydligen i Asien och nästan 7.5 miljoner kronor blev priset när de fantastiska smyckena bytte ägare, detta var utropspriset dubbelt upp!

Typiskt 60-tal och typiskt Bulgari som lär ha varit den   smyckstillverkade som började använda också cabochonslipning också på förstklassiga färgstenar, här smaragder, rubiner och safirer i en mix med vita diamanter

Typiskt 60-tal och typiskt Bulgari som lär ha varit den smyckstillverkade som började använda cabochonslipning också på förstklassiga färgstenar, här smaragder, rubiner och safirer i en mix med vita diamanter och guld och platina.

Om än aningens mörkt i färgen inkarnerar halsbandet  och örhängena som tillverkades 1966 allt som var bäst med Bulgari när den italienska firman var som bäst, det vill säga på 60- och 70-talen. Visst är garnityret överdådigt på alla sätt och aningens gapigt men kanske är det den typiska italienska elegansen som lyckas balansera upp galenskapen. Det var också på 60-talet som Bulgari skapade sina Serpentismycken som vi känner dem idag och det var när det magiska decenniet smög in in 70-talet som Monetekollektionen tog form. Gyllene decennier minsann!

Serpenti...

Serpenti ringlandes upp för ett par vackra armar.

Antika mynt i moderna smycken, örhängen från Bulgaris kollektion Monete

Antika mynt i moderna smycken, örhängen från Bulgaris kollektion Monete.

Bulgari 1970

Bulgari, halsband från 1960-talet. En bild säger mer än tusen ord…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s